BIOGRÁFIA

A Zabavna Industrija zenekar 2008-ban Budapesten, a Horvát Gimnáziumban alakult. A zenekar székhelye Dusnokon található, mivel az együttes egy része itt él.

Együttesünk tagjai kivétel nélkül a délszláv zene szeretői, többen a szerb, horvát, rác nyelv beszélői. Délszláv zenei repertoárunk szerb, horvát, bunyevác, sokác, bosnyák, macedón népdalokból és műdalokból áll. Célunk a délszláv zene megszerettetése és a hagyományok megőrzése.


A zenekar teljes estét betöltő délszláv zenei repertoárral rendelkezik, tevékenykedik bálokban, prélókban, táncházakban, koncerteken, tánccsoportok és énekkarok kíséretében.
A zenekari tagok többsége több hangszeren is játszik, így műfaj függvényében tamburazenekarként is működünk.


A zenekar hangszerparkjában jelen van a prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura, harmonika, basszusgitár, ritmusgitár, szólógitár, dob, szintetizátor.

A délszláv zene mellet az együttes rendelkezik teljes estét betöltő magyar zenei repertoárral is, így vállaljuk lakodalmak, eljegyzések, céges rendezvények, bálok színvonalas zenei szolgáltatását.

A Zabavna Industrija zenekar 2011 nyarán elkészítette második lemezét, amely a „Južnoslavense melodije ” (Délszláv dallamok) nevet kapta. Első demólemezünk 2010 nyarán készült el, melyen 3 dal található.